olifanten familie AmersfoortDe meest fantastische en vooral ook emotionele dag in mijn hele dierenparkcarrière is 5 april 1999.

Op deze dag werd olifant Indra geboren.

Het is één van de drukste dagen in DierenPark Amersfoort geweest tot nu toe. Ten eerste kwam Indra op Tweede Paasdag ter wereld, een dag waarop wij sowieso al een groot aantal bezoekers gewend zijn te verwelkomen. Ten tweede werd om het uur het grote nieuws van de geboorte van Indra op de radio verkondigd. Dat samen bracht een grote verkeerschaos en enorme rijen voor de kassa mee. Om de geboorte te vieren, kreeg iedere bezoeker een lange vinger die in de chocolade en vervolgens in de muisjes werd gedoopt.
De foto is een plaatje van de complete familie.

Ruim twee jaar voor deze prachtige dag was moeder War War op huwelijksreis geweest naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Hier is zij gedekt door stier Ramon. Hij is ook de vader van de eerst geboren olifant in Rotterdam. Na een draagtijd van ruim twee jaar, wordt Indra geboren. Zij is vernoemd naar één van de eerste olifanten van het DierenPark. De pioniers zijn Rani en Indra, zij kwamen in 1954 uit Thailand naar Amersfoort toe.

Nu, vijftien jaar later na de geboorte van ‘Indra de Tweede’, had ik nooit kunnen dromen dat de koe zelf ook zo’n succesvolle moeder zou zijn. Op het moment heeft zij al drie kalfjes gekregen. Helaas is de eerste overleden, maar met de andere twee gaat het uitstekend! De vader van het eerste kalfje was Sammy. Hij is later verhuisd naar België. Na hem kwam Alexander bij onze olifantengroep wonen. Een zeer gewilde stier die op het moment al twaalf nakomelingen heeft in diverse landen. Hij werd opgevolgd door Chamundi. Helaas was er absoluut geen klik tussen deze nieuwe bul en Indra. Hierdoor is hij ook weer op reis gegaan en is sinds enkele weken Maurice de olifantenman in Amersfoort. Het gaat goed met hem. Hij is zelfs al dikke vrienden met oudste dochter Kina en oma War war vindt hem ook een hele interessante vent. Nu is het alleen nog wachten op de klik met Indra en die ligt zeker in het verschiet