DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort. Dit jaar ( 2013 ) bestaat DierenPark Amersfoort 65 jaar en dat betekent een jaar lang feest tussen de dieren!

In het bosrijke park in Amersfoort wonen neushoorns, apen, tijgers en nog veel meer dieren die je van dichtbij kunt bekijken.

Lees meer over DierenPark Amersfoort:

DierenPark Amersfoort is uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke dierenpark van Nederland. Via de Klim Alles-route klauter je met een touwbrug over de beren en sta je oog in oog met de bijzondere vogels in de volière. Dit feestjaar wordt het parcours uitgebreid bij de hyena’s. Spannend!

DierenPark Amersfoort

Deze zelfde columns verschijnen ook op de site van het dierenpark en in het interne dierenparkkrantje, dat beschikbaar is voor vrienden van het dierenpark en het parkpersoneel.

Marjo img_7256Vanaf 1961 werkt Marjo onafgebroken met hart en ziel voor en in het DierenPark van Amersfoort.
Tijdens zijn 40 jarig jubileum werd hij in juli 2001 door de burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper onderscheiden met een koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor natuurbescherming en conservatie werk, dat wil zeggen bescherming van ( bedreigde ) diersoorten.

Bij datzelfde jubileum kreeg hij van het dierenpark de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation aangeboden ( MHEF ). Een stichting, die op 10 juli 2001 is opgericht en zich inzet voor het beschermen en behoud van olifanten op Sri Lanka.

Wil je ook een bijdrage leveren aan de instandhouding van de Aziatische Olifant?

doneer dan op bankrekening NL17ABNA0597989540 t.a.v. Marjo Hoedemaker Elephant Foundation

Marjo Hoedemaker was sinds 1980 hoofd Dierverzorging in Dierenpark Amersfoort en daarmee verantwoordelijk voor het wel en wee van de levende have in de Amersfoortse dierentuin.

Hij kreeg vrijdagmiddag een groots afscheid in restaurant De Olifant in het park, waarvan RTV Utrecht een nieuwsverslag uitbracht. Bij zijn afscheid van Dierenpark Amersfoort kreeg Marjo een bijzondere onderscheiding van de stad gekregen.

Volgens het stadsbestuur was Hoedemaker een uitstekende ambassadeur van de Keistad, reden waarom hij op 8 juli 2011 de gemeentepenning van de stad Amersfoort aangeboden kreeg. Als dierenverzorger hij werkte in het totaal meer dan vijftig jaar in het dierenpark en steunt hij wereldwijd olifantenprojecten met zijn Marjo Hoedemaker Elephant Foundation. Marjo en Liesbeth worden op deze feestelijke dag door Fred en Femke ingehaald met een paardenkoets.

Een hoogtepunt in de carriëre van Marjo, als hoofd dierenverzorging, was de geboorte van Kyan op 1 november 2012. Kyan, wat Kleine Koning betekent, is de zoon van Indra.