DierenPark Amersfoort

Sinds 1961 werkt Marjo onafgebroken met hart en ziel voor en in het DierenPark van Amersfoort. Vanaf 1980 was hij hoofd Dierverzorging in Dierenpark Amersfoort en daarmee verantwoordelijk voor het wel en wee van de levende have in de Amersfoortse dierentuin.

Tijdens zijn 40 jarig jubileum werd hij in juli 2001 door de burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper onderscheiden met een koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor natuurbescherming en conservatie werk, dat wil zeggen bescherming van ( bedreigde ) diersoorten.

Bij datzelfde jubileum kreeg hij van het dierenpark de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation aangeboden ( MHEF ). Een stichting, die op 10 juli 2001 is opgericht en zich inzet voor het beschermen en behoud van olifanten op Sri Lanka.

Op 8 juli 2011 was Marjo 50 jaar in dienst van Dierenpark Amersfoort en kreeg hij een groots afscheid in restaurant De Olifant in het park, waarvan RTV Utrecht een nieuwsverslag uitbracht. Bij zijn afscheid van Dierenpark Amersfoort kreeg Marjo een bijzondere onderscheiding van de stad. Volgens het stadsbestuur was Hoedemaker namelijk een uitstekende ambassadeur van de Keistad, en daarom kreeg hij de gemeentepenning van de stad Amersfoort aangeboden. https://rtvutrecht.nl/nieuws/376446/marjo-hoedemaker-geeerd-bij-afscheid-dierenpark

Een hoogtepunt in de carrière van Marjo, als hoofd dierenverzorging, was de geboorte van Kyan op 1 november 2012. Kyan, wat Kleine Koning betekent, is de zoon van Indra.

Marjo woont nog steeds in het Dierenpark en is in zijn rol als Senior Zoo adviseur nog steeds betrokken bij het dierenpark.

Dierenpark Amersfoort

In het bosrijke park in Amersfoort wonen neushoorns, apen, tijgers en nog veel meer dieren die je van dichtbij kunt bekijken. DierenPark Amersfoort is uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke dierenpark van Nederland. Via de Klim Alles-route klauter je met een touwbrug over de beren en sta je oog in oog met de bijzondere vogels in de volière.

Bekijk meer informatie over Dierenpark Amersfoort op de website www.dierenparkamersfoort.nl