De vorige keer vertelde ik over mijn reis naar het Krugerpark in Zuid-wrattenzwijnen grazen door de droogte vlak langs de wegAfrika, waar een zeer droge periode aan de gang was. Ik  heb naast de gevolgen van de enorme droogte gelukkig ook mooie momenten mogen meemaken bij het zien van olifanten, panters en leeuwen. Zij hebben niet zoveel te lijden van de droogte als bijvoorbeeld de nijlpaarden.

Na eventjes terug in Nederland te zijn geweest, ben ik momenteel weer opnieuw in het prachtige Afrika. Bij aankomst merk ik meteen een verschil met een paar weken geleden. De ergste droogte is voorbij en de temperatuur is heerlijk. Op enkele plaatsen is zelfs weer water te vinden. Maar water is nog geen gras. De nijlpaarden hebben het daardoor nog steeds zwaar te verduren en uiteindelijk sterven er velen van hen. De buffels, wrattenzwijnen en andere diersoorten zien er magertjes uit.

De zebra’s moeten een klein plasje delen met een enorme Afrikaans olifantbul, ze aarzelen wat maar later overwint de dorst het van hun voorzichtigheid.

Morgen kijken wij achter de schermen bij de neushoorns in het Krugerpark. Hier wonen vooral jonge neushoorns, die het slachtoffer zijn geworden van stropers. De dieren hebben hun moeder verlopen bij een criminele slachting en zijn nog niet tot volle wasdom gekomen. In het opvangcentrum krijgen ze een kans om veilig op te groeien, waarna ze weer uitgezet worden in het park.

Vandaag genieten wij nog even van het weer en kijken wij uit naar morgen, tot de volgende keer.