Beste Marjo,

Langs deze weg wil ik je nogmaals heel hartelijk bedanken voor jouw financiële bijdrage aan de cursus die we onlangs in Myanmar hebben kunnen geven. Hierdoor was één van de 12 cursisten aan onze workshop in de gelegenheid om deel te nemen aan een geslaagde onderwijsweek.

We hadden deelnemers uit Indonesië, Nepal, Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, India, Shri Lanka en Myanmar. Allemaal mensen die dagelijks met olifanten werken. Daardoor was er direct een goede onderlinge band en bleek er een honger naar informatie te zijn. We hebben de theoretische lessen kunnen koppelen aan praktijk-gericht onderwijs, omdat we op het terrein van Green Hill Valley vertoefden, waar we 8 olifanten ter beschikking hadden.

Dit bedrijf wordt gerund door 2 ongelooflijk inspirerende mensen, die in minder dan 10 jaar tijd een prototype van een olifanten-opvang hebben neergezet, waar niet alleen de dieren op een zeer olifanten-waardige wijze worden gehouden, waar waar het bedrijf in dienst staat van de gemeenschap. Voor alle medewerkers en hun gezin is een huis gebouwd, het nabijgelegen dorp heeft een lagere school gekregen, er is een medische post in het dorp gekomen, jaarlijks worden duizenden bomen gepland en toeristen kunnen het gebied bezoeken en de olifanten zien, zonder daarbij inbreuk op het leven van die dieren te plegen.

Dit was voor mij een enorm positieve verrassing. Als je bedenkt dat er momenteel 3500 olifanten in Myanmar feitelijk werkeloos zijn omdat ze formeel niet meer in de bosbouw werken en dat voor al deze dieren een plek gevonden moet worden, dan is het steunen van een goed initiatief zoals Green Hill Valley uitermate belangrijk.

Van onze cursisten hebben we een hele positieve feed-back gekregen, die ons gestimuleerd heeft om deze cursus zeker nog een keer te herhalen. Het is geweldig dat we dit konden doen. Jouw steun daarbij heeft dit mede mogelijk gemaakt. Ik ben je daar zeer erkentelijk voor.

Hartelijke groet, Willem Schaftenaar – DIERGAARDE BLIJDORP