Symphalangus_syndactylus,_Chiba_Zoo,_JapanElke week is anders in ons DierenPark en de afgelopen week was er één van veel verandering. Zo is begin vorige week onze tweede tijgerjongeman naar Polen verhuisd. Voor zijn vertrek is hij gewogen en bleek hij alweer 120 kg te wegen. Kleine jongens worden groot… Nicolai is veilig bij zijn nieuwe thuis aangekomen.

Een andere opvallande verandering in het DierenPark is de bouw van het nieuwe siamangverblijf. Dit verblijf wordt samen met Bouwend Nederland aangepakt onder de naam: Project AAP. Het project verloopt voorspoedig en het nieuwe onderkomen zal voor de kerst worden opgeleverd. Kun je het al voorstellen? Vanaf acht meter hoogte kijken de boomkunstenaars op je neer. Hopelijk gaan de siamangs weer veel concerten geven, want zij maken één van de mooiste geluiden van de jungle.

De bomen in het nieuwe verblijf zijn nu, net als de andere bomen in het park, nog kaal en dat is logisch in de herfst. Het koude weer zorgt voor nog meer verandering dan alleen kale bomen. Door de lage temperatuur koelt het water af tot minder dan tien graden en dat betekent dat onze koi-karpers en steuren geen voedsel meer verteren. De vissen zijn zo helemaal aangepast op de winter en voorlopig krijgen zij dan ook geen voer meer. De kinderen die afgelopen weekend Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen begroeten in ons park, hadden daar duidelijk geen last van. Ondanks de kou was het voor de jeugd een groot succes en zijn er kilo’s pepernoten doorheen gegaan. Als voorbereiding op de aanhoudende kou heeft de technische dienst de verwarmingen en de pompen winterklaar gemaakt.

De verandering die ons echter het meeste trof afgelopen week, was het totaal onverwacht overlijden van een zeer enthousiaste vrijwilliger-gids: Wim Abbring. Wij hebben een enorme waardering voor het enthousiasme waarmee hij onze bezoekers heeft rondgeleid. Afscheid nemen is een zaak waar ik nooit aan kan wennen en ook vanaf deze plaats wens ik zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.