3 broersDe drie kereltjes hebben oneindig veel energie. Onze drie tijgerwelpjes zijn erg veel in het nieuws geweest. Natuurlijk zijn wij heel blij met de kleintjes die toch onverwachts met z’n drieën kwamen. Meestal bestaat de eerst worp van een tijgerin namelijk uit één of twee jongen. Voordat er met tijgers gefokt kan worden, komt er van alles bij kijken. Zo moeten wij eerst op toestemming van de stamboekhouder wachten.

Er wordt een strenge selectie toegepast op het fokken, want de bloedlijnen moeten kloppen en er moet natuurlijk ook weer plaats zijn in andere dierentuinen om hen op te vangen als zij volwassen zijn. Helaas heeft terugplaatsen in de natuur geen zin zolang zij daar door ontbossing en stroperij nog steeds sterk bedreigd worden. Het is dus zaak om een gezonde dierentuinpopulatie op te bouwen.

Achter de schermen is net het binnenverblijf van de tijgers opnieuw verbouwd, compleet met kraamkamer en een webcam om mee te kunnen kijken zonder het geheel te verstoren. De camera is omgedoopt tot Welpcam en zo kan iedereen de jongen en hun moeder bekijken via de site van het dierenpark. U kunt hier op de Welpcam klikken.
Nu zijn de welpjes acht weken oud en spelen zij buiten. De broers zijn echt de lievelingen van onze bezoekers. Iedereen probeert het leukste fotootje te maken. Het buitenverblijf is in de loop der jaren prachtig volgroeid met struiken, bamboe en klimplanten. Ik kan garanderen dat het groen de komende maanden volledig gesloopt wordt, want alles wat beweegt of meegeeft wordt net zo lang op de proef gesteld tot het breekt of los zit. Dat mag natuurlijk allemaal, want van spelen en bewegen worden de jongen lenig en sterk. Daarnaast hebben de drie kereltjes nu eenmaal oneindig veel energie.
In de volgende fase wordt vader ook bij de familie gevoegd. Dat is weer een nieuwe uitdaging voor zowel de verzorgers als de welpen. Op dit moment kan Ilya zijn kroost wel zien en ruiken, maar de eerste echte kennismaking is toch altijd een spannend moment. Vooral voor de welpen, want zij moeten zich even inhouden en onderdanig gedragen. Dat valt niet mee voor deze wildebrassen.