Krugerpark reis 2018
De plannen voor onze bijzondere Krugerpark natuurreis zijn uitgewerkt. Klik hier voor het volledige reisprogramma van de 13-daagse reis van 13 tot 25 maart 2018. Marjo, Marloes Buitendijk van Makor-reizen en ik hebben de koppen bij elkaar gestoken. We hebben naar ons idee een unieke reis samengesteld met als thema: natuur, niets dan natuur.
De natuurfoto hiernaast laat zien hoe schitterend de zon opkomt in het Krugerpark.
Puur natuur vanaf het moment dat we het vliegveld van Johannesburg achter ons laten totdat we de terugvlucht naar de lage landen bij de zee aanvaarden. Maar aan dat laatste denken we nu even niet. Na een overnachting in Kampanong Hotel, vlak bij de luchthaven rijden we over een schilderachtige route naar Tzaneen. Ondertussen stappen we hier en daar uit voor een kop koffie en om van het uitzicht te genieten. Hier vandaan zetten we de tocht voort naar het Krugerpark. Ondertussen rijden we comfortabel over de mooiste autoroute van Zuid-Afrika, de Panorama route.
Panorama route
De onvergetelijke Panorama route gaat door de noordelijke Drakensbergen. We bezoeken de Blijderivier Canyon, een gigantische kloof met een majestueus uitzicht over het 700 meter diepe ravijn en de Drie Rondavels. Dit zijn drie koepelvormige bergen die door de natuur gevormd zijn en eruit zien als een rondavel, een Afrikaanse traditionele hut met een ronde vorm. Rondavels zullen we later in het Krugerpark ook weer tegenkomen. Ze zijn in het park gebouwd om er in typisch Afrikaanse stijl te overnachten. Daarna maken we een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes: uithollingen die door het snelstromende water uit de rotsen zijn gesleten. Hier bezoeken we ook een kleine markt met Afrikaans handwerk. Een mooie gelegenheid om de benen te strekken en een leuke reisherinnering op de kop te tikken. Bij God’s Windows hebben we een prachtig uitzicht op de vallei. Het is een uitkijkpunt dat qua naam aan de verwachtingen voldoet. De adembenemende stilte van de ongerepte natuur en de onmetelijke uitgestrektheid ervan zijn weergaloos. Wanneer we met al die indrukken de reis voortzetten zijn we onderweg naar onze bestemming, de wijd en zijd bekende Krugertuin, een van de meest tot de verbeelding sprekende wildreservaten ter wereld.
wie gaat er mee?
In het befaamde wildreservaat staat ons een serie nieuwe ervaringen te wachten. Vanaf het moment dat we het park binnenrijden dient het wildlife zich al aan. Een leeuwin die onder lommerrijke bomen in de schaduw ligt uit te rusten. Een baviaan die zich te goed doet aan een bessenstruik die langs de weg groeit. Een kudde olifanten die in de verte over de savanne dwaalt. En dan de niet te missen, overal aanwezige ranke en sierlijk bewegende impala’s. Het wildlife verschijnt in het vizier voordat je er met je camera klaar voor bent. ( Wees gewaarschuwd. )
De eerste en de tweede nacht verblijven we in het grootste en best geoutilleerde rustkamp van het park, kamp Skukuza. Na Skukuza reizen we voor twee overnachtingen naar het volgende rustkamp: Letaba. Het is het ( enige ) kamp met een interessant museum dat onlangs geheel vernieuwd is en bij de tijd is gebracht. De geschiedenis van het park en van een zevental bijzondere olifanten is er op een fraaie wijze in beeld gebracht. Na Letaba trekken we in open safari jeeps naar Olifants, dat op een heuvel gelegen is en een prachtig uitzicht biedt op de Olifants rivier.
kris kras door het Krugerpark
Na twee nachten in Olifants-rustkamp gaan we naar het uiterste noorden van het park, waar het grenst aan Zimbabwe. Hier is natuur echt anders dan in het zuiden. Die krijgt al iets van de sfeer van de tropische regenwouden van het hart van Afrika. We verblijven in Punda Maria. Mijn meest favoriete kamp, gemoedelijk, eenvoudig, simpel en even natuurlijk als de omgeving. Na Punda Maria overnachten we twee keer net buiten het park in de riante Sefapane Lodge, een prachtige tuin met een aantal visvijvers. ’s Middags maken we een boottocht over de rivier, waar we de handen binnenboord zullen moeten houden; er snorkelen nogal wat nijlpaarden in het water. De laatste dag kunnen we aan de rand van het zwembad met een koel drankje uitblazen van de vermoeienissen, terugzien op de bijzondere ervaringen, ongetwijfeld samen mooie herinneringen delen aan de Krugerpark natuurreis of gewoon lekker luieren in de zon. U kunt de dag besteden naar eigen goeddunken. Marloes van de reisorganisatie waar we mee op pad gaan, heeft een overzichtelijke presentatie gemaakt van wat ons tijdens de Krugerpark natuurreis allemaal te wachten staat. Klik op deze link en lees tot in detail wat we gaan doen, waar we logeren en wat we allemaal tegen kunnen komen.
altijd al naar het Krugerpark gewild?… of wil je nog wel een keer?
Ben je een dierenliefhebber en een natuurliefhebber? Ben je gek op vogels? Hou je van ongerepte wildernis? Vlinders? Allerlei soorten bloemen en bomen?
Laat je je graag vertederen door grappige ongevaarlijke en levende knuffels? Wil je je laten imponeren door de elegante giraffen, stoeiende zebra’s, knorrende nijlpaarden, enorme kuddes olifanten en buffels? Gefascineerd door de enorme variatie aan antilope- of apensoorten? Of ga je – op veilige afstand – voor de sensatie van levensgevaarlijke roofdieren? Tijdens de Krugerpark natuurrreis is er voor elk wat wils.
Heb je zin in nieuwe ervaringen gekregen en/of wil je meer informatie?
Laat dan onderaan deze blog een reactie achter
of reageer via het formulier op de Makor-presentatie van de Krugerpark reis 2018
Je kunt ook direct kijken op: reismagazine.makorreizen.nl/groepsreis-krugerpark