koykarpers Japanse tuin

Een moeder bezoekt met haar zoontje ons DierenPark.

Bij de grote vijver in het park, wil hij graag de koikarpers die in het water voeren.

Moeder gooit voor haar kind een muntje in de voerautomaat en krijgt daarvoor een handje visvoer terug.

De jongen wil het voer naar de vissen gooien en raakt daarbij per ongeluk de nieuwe zonnebril van zijn moeder aan.

De bril valt van haar neus en verdwijnt met het visvoer langzaam onder water……… waarin de bril aan een stil en roemloos einde ten onder dreigt te gaan.

 

 

Moeder loopt het nabij gelegen restaurant in om een medewerker om hulp te vragen. De medewerker aldaar belt direct naar de Gastenservice, De Gastenservice-medewerker belt op zijn beurt weer naar Dierenverzorging en al snel komt een dierverzorger gewapend met een schepnet naar de vijver toe. Hij probeert op de aangegeven locatie de bril op te vissen. Hij probeert op de aangegeven locatie de bril op te vissen. op te vissen, helaas. Een dure bril, dus zonde.

Wij zijn zelf ook nieuwsgierig naar wat er op de bodem ligt. Toevallig is één van onze collega’s een fervent duikster, dus een team staat al snel klaar voor een frisse duik. Midden in het water ligt een eiland waar makaken leven. Normaal gesproken hoeven deze apen nooit van ons naar binnen, maar van een groep duikers in het water zouden de dieren in paniek kunnen raken. De dierverzorgers proberen de apen naar binnen te brengen. Alle apen gaan braaf naar binnen, behalve ééntje. Deze aap besluit op een veilig hoekje van het eiland het schouwspel te gadeslaan. De aap ziet het duikteam van Aquaholics twintig minuten lang de bodem van de vijver afspeuren.
Brillen, een verroeste sleutelbos, een mobiele telefoon, een spijkerjasje, drinkbekers, diverse kinderspenen, een kapje van een filmcamera: het komt allemaal naar boven. De meeste voorwerpen zijn echter niet meer bruikbaar. Uiteraard werd ook de bril van mevrouw gevonden.

De spanning bleef er even in, want eerst kwam er nog een andere bril boven water. Mevrouw blij, DierenPark blij, want wij zien graag tevreden bezoekers in het DierenPark. “Never a dull moment” in DierenPark Amersfoort.