Zaterdag 3 oktober 2015 wordt voor de 2e keer de GLOBAL MARCH FOR ELEPHANTS, RHINOS & LIONS gelopen. De mars in Nederland vindt plaats in Amsterdam en start vanaf het Centraal Station.

Iedere 15 minuten wordt een olifant vermoord om zijn ivoor. De neushoorn wordt afgeslacht voor zijn hoorn en de leeuw, de koning der wildernis, wordt ernstig bedreigd door de jacht en het verschrikkelijke ‘canned hunting‘, waarbij toeristen in een afgezet gebied leeuwen mogen afschieten. Hiervan is Cecil onlangs het slachtoffer geworden. Het verdwijnen van deze grote zoogdieren uit het ecosysteem door toedoen van jacht, stroperij, illegale handel en andere menselijke activiteiten kunnen we niet verantwoorden tegenover ons geweten en toekomstige generaties.

Onze hoofdstad is één van de vele wereldsteden waar op 3 of 4 oktober de GLOBAL MARCH FOR ELEPHANTS, RHINOS & LIONS wordt georganiseerd als krachtig signaal klinkt tegen slachting en illegale handel in producten van ernstig bedreigde olifanten, neushoorns en leeuwen.

Zet 3 oktober alvast in je agenda, meld je aan voor deelname, deel dit bericht op sociale media en zeg het voort!

 
EEN WERELD ZONDER ( DEZE ) DIEREN IS EEN EENZAME PLEK

 

 
Marjo gaat GLOBAL met zijn nagelactie

Steun de ludieke nagelactie en draag een steentje bij aan de bewustwording dat dierproducten van olifanten, neushoorns en leeuwen geen enkele waarde hebben. Niet als medicijn, noch als beeldjes, sieraden of andere snuisterijen.

Het moge duidelijk zijn dat hoorn, botten en ivoor geen heilzame werking hebben. Desondanks worden dagelijks neushoorns, olifanten en leeuwen afgeslacht voor medicinaal gebruik in Azië of als siervoorwerp. Om aan te geven hoe kostbaar de levens van deze dieren zijn kun je nu jouw nagels afstaan. Die bestaan immers uit hetzelfde materiaal als hoorn: keratine. Onze nagels staan ook symbool voor beenderen en ivoor. Beenderen van leeuwen, waar ‘medicinale’ wijn of cake van wordt gemaakt, of ivoor dat naast traditionele medicijnen voor souvenirs wordt gebruikt. Zinlozer kan het niet.

Om hier de aandacht op te vestigen is Marjo Hoedemaker van de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation begonnen met het inzamelen van nagels. Deze mogen ook afkomstig zijn van dieren wiens nagels net geknipt zijn. Deze ludieke actie zal beslist veel aandacht krijgen en daarom geldt: hoe meer nagels des te beter! We rekenen op kilo’s nagels, die op maandag 5 oktober aanstaande worden aangeboden bij de ambassades van China en Vietnam in Den Haag. Tijdens de Global March op 3 oktober in Amsterdam is het mogelijk om nagels in te leveren, maar je kunt ze ook opsturen naar één van de onderstaande adressen.

Sta ook jouw nagels af en help deze bedreigde dieren!

Adressen:

St. Bevordering Huisdierenwelzijn
Kolkweg 1,
1606 MJ Venhuizen

St. Zuiderzee Zwerfdieren
Jol 11-22,
8243 ED Lelystad

St. SPOTS
Spinetstraat 76,
4876 XT Etten-Leur

Dierenpark Amersfoort
o.v.v. Nagelactie
Barchman Wuytierslaan 224,
3819 AC Amersfoort

Er is voor deze actie een flyer beschikbaar. Deze kun je hier printen door op onderstaande afbeelding te klikken: