la barben zooLiesbeth en ik kregen een verzoek van vrienden om op hun hond te passen. Dit is op zich geen bijzondere vraag, alleen in dit geval woont het dier in Zuid-Frankrijk. Liesbeth en ik reizen graag en de labrador waar het om gaat, is altijd al een vriendje van Liesbeth geweest. Twee tot drie keer per dag met een hond wandelen, geeft toch een bijzondere band. Natuurlijk stemmen wij dus in om deze bijzondere ervaring aan te gaan.

Wij ontdekken al snel dat iedere keer wanneer de labrador een poes ziet, hij er meteen achteraan rent. Gelukkig komt ‘onze’ hond snel weer terug. Ik zeg gelukkig, omdat ik weleens heb gehoord over het ‘jagen’ in Frankrijk. Het is werkelijk een openbaring om mee te maken hoe dat er aan toegaat. Regelmatig hoor ik zowel dichtbij als in de verte schoten en met grote regelmaat komen wij compleet uitgedoste Fransozen tegen.

Het meest verbaas ik me dat je mensen met een geweer op schoot op een stoeltje ziet zitten langs de openbare weg. Zij wachten hier op overstekend wild. Dit geeft dus enige zorg wanneer wij de aan ons toevertrouwde labrador even uit het oog verliezen. Uiteindelijk hebben zowel wij als ‘het vriendje van Liesbeth’ de periode overleefd.

Tijdens ons verblijf maken wij gebruik van de gelegenheid om de dierentuin van La Barben te bezoeken. Het geheel is zeker de moeite waard om te bekijken, maar uiteraard hebben de olifanten mijn bijzondere aandacht. Ik moet eigenlijk ‘olifant’ zeggen. Er staat namelijk maar één olifant; een blinde Aziatische koe. Door de dierentuin zijn er al verschillende pogingen gedaan om voor gezelschap te zorgen, maar helaas is dit nog niet gelukt. De olifantendame wordt namelijk erg onzeker van een nieuw vriendinnetje en durf dan zelfs haar stal niet meer uit. Naar aanleiding hiervan is de beslissing genomen om haar alleen te laten en ik krijg absoluut de indruk dat zij zich goed vermaakt. Na een gesprek met de directie, heb ik nog de suggestie gedaan of de dame geen vriendschap kan sluiten met een ezeltje of pony. Zij vonden dit het proberen waard. Ik heb namelijk wel meer ‘vreemde vriendschappen’ in de dierenwereld gezien.