De naam zegt het natuurlijk al, een dierenpark is een park waar je dieren kunt bewonderen. Toch gebeurt er nog veel meer.
Deze veelzijdigheid maakt het park bijzonder, want veel zaken regelen wij zelf. Dan moet u niet alleen denken aan de administratie, promotie en educatie, maar ook aan het ontwikkelen en bouwen van dierverblijven.
Daarnaast loopt hier een grote groep enthousiaste vrijwilligers rond en ook het onderhoud van ons prachtige bos zorgt voor het nodig werk. De horeca neemt een belangrijke plaats in en in geval van grote drukte regelen wij ook nog het verkeer op de weg.
Zo kun je dus spreken van een hele gevarieerde club mensen met uiteenlopende werkzaamheden.
Één van onze hoofddoelen is kinderen op een speelse manier kennis laten maken met dieren. De vrijwillige parkgidsen staan daarom vaak op bepaalde punten in het park om bijzonderheden uit te leggen aan de jonge bezoekers. De kinderboerderij en de Koele Knuffel-sessies zijn er om kinderen in direct contact met dieren te laten komen en in het museum kunnen zij voelen wat een berenhuid is en hoe zwaar de schedel van een olifant weegt.
Soms krijgt het park ook bijzondere verzoeken voor educatie over een specifiek thema. Zo kreeg ik de bijzondere vraag via vereniging ‘Yarden’. Zij wilden weten hoe dieren omgaan met verdriet en daarbij ging het speciaal om olifanten. Dit sloot prachtig aan bij het verhaal van mijn stichting over het probleem van de olifanten in Sri Lanka. Zodoende is er afgelopen maandag een groep kinderen uitgenodigd om naar de film over mijn project te komen kijken die daar onlangs is opgenomen.
In de film kwam naar voren dat er helaas olifanten sterven vanwege de conflicten tussen mens en dier en welke gevolgen dat heeft.
De reacties van de kinderen maakten mij duidelijk dat wij met deze documentaire de juiste snaar wisten te raken en ik hoop dat als de film in september op de publieke omroep wordt uitgezonden de kijkers er net zo over denken.